Om företaget och affärsidén 

FlexiVet står för Flexibel Veterinärvård vilket är precis vad detta företag erbjuder genom Linnéa Larsson, legitimerad veterinär.

FlexiVeterinären är ett nystartat företag som ägs och drivs av legitimerad veterinär Linnéa Larsson. Flexibilitet är grundpelaren i företaget. Flexibilitet för djurägare, djur och allt runtomkring. FlexiVeterinären kommer nämligen till patienterna i stället för att patienterna ska behöva ta sig till en veterinärmottagning. I en lugn hemmamiljö utförs sedan enklare veterinära tjänster så som vaccinationer, intyg vid avmaskning, besiktningar, ID-märkning mm.

FlexiVeterinären kommer även ha samarbete med Per Hopman, godkänd hovslagare, och tillsammans kommer de erbjuda skoning under sedering för hästar som har av olika anledningar behöver detta.

Läs mer om vilka tjänster som FlexiVet kan erbjuda under fliken "Tjänster"

FlexiVeterinären kommer även kunna hyras in för exempelvis vårdkurser, kurser i förebyggande fysträning för hund, kampanjvaccinationer (för ex. brukshundsklubbar, hunddagis, uppfödare) och mycket annat.

Under våren 2014 har FlexiVeterinären ett tätt samarbete med Pia Gustås, diplomate i rehabilitering och sportmedicin.

Där jobbar Linnéa som konsult i ett forskningsprojekt där hundar undersöks i rörelselaboratoriet på institutionen för kliniska vetenskaper i Uppsala.

Av denna anledning finns i nuläget endast begränsat med tid för övriga konsultuppdrag men skicka ett mail med Era önskemål så kan vi planera in något skoj lite längre framöver.

 

FlexiVeterinären finns även på plats på brukshundsklubbar, tävlingar och arrangemang. Håll koll under fliken "Träffa FlexiVeterinären" för att se vart Linnéa dyker upp härnäst.

Om mig, Linnéa

Jag har alltid velat bli veterinär, det vet alla som känt mig sedan länge. Jag ville bli en bra veterinär, en flexibel sådan, som kunde erbjuda något speciellt och unikt för sina kunder. Dessutom har jag alltid drömt om att starta en allderles egen veterinärverksamhet, en vacker dag...

Vid den efterlängtade examensdagen, januari 2014, hade jag fattat beslutet – självklart skulle jag satsa på min dröm. Längtan efter stressfria och personliga möten med djuren och djurägarna var det som fick mig att ta steget till eget.

Som veterinär på klinik eller djursjukhus kan dessa möten tyvärr vara svåra att få till. Tidsbokningen gör många gånger att tiden blir knapp, vilket är helt naturligt eftersom effektivitet är ett måste för att ekonomin på mottaggningen ska gå ihop. Tillgång till avancerad utrustning, personal med specialistkompetens, intensivvårdsmöjligheter och annat ställer krav på verksamhetens lönsamhet. För att hålla nere utgifterna för djurägarna tvingas man därför begränsa veterinärens tid med patienterna. Djursjukhusen och klinikerna erbjuder avancerade behandlingar av hög kvalitet och diagnostik som tidigare bara gjordes på humansidan. Detta gör att man idag kan rädda livet på allt fler patienter och bidrar till en ökad välfärd för våra sällskapsdjur. Men priset vi får betala är mindre tid för patientkontakt och en allt mer stressfull vardag för djurhälsopersonalen.

 

Denna arbetsmiljö lever inte upp till mina förväntningar på mitt yrkesliv. Jag har inom min utbildning valt att fokusera extra bland annat på stressrelaterade problem och beteendestörningar hos våra husdjur, varvid jag insett riskerna med en tidspressad veterinärvård. Jag ser ett behov av en kompletterande veterinärverksamhet, bredvid de större mottagningarna. En verksamhet som kan erbjuda personlig veterinärvård i lugna miljöer. Detta är lite av en hjärtefråga för mig och jag brinner för att finna en lösning – därför startades FlexiVeterinären!

FlexiVeterinären erbjuder ingen dyr utrustning och kan således inte diagnosticera och behandla ovanliga sjukomar. Däremot erbjuder FlexiVeterinären tid, engagemang och inte minst flexibilitet när ditt djur behöver de vanligaste behandlingarna. FlexiVeterinären kan komma hem till Er för vaccinationer, ID-märkningar, pass-utfärdande, intygsskrivning, valpbesiktningar mm. Ni kan även besöka FlexiVeterinären på olika evanemang, tävlingar och annat. Flexibla lösningar helt enkelt!

Genom att jag förutom att driva FlexiVeterinären även vikarierar på Djursjukhuset i Karlstad, får jag möjlighet till nära kontakt och samarbete med veterinärerna där. Jag kan via direktnummer till Djursjukhuset boka en tid åt Ert djur, direkt till den veterinär som är mest lämpad för din hunds specifika problem.

Denna företagsstart är en dröm som går i uppfyllelse för mig. Genom FlexiVeterinären får jag möjlighet att bli den veterinär som jag alltid velat bli: En flexibel veterinär som hinner lära känna sina patienter och som lyckas anpassa sig till var patients särskilda behov.