Product Categories

  • Inga kategorier

Om Linnéa

 

 

Jag har alltid velat bli veterinär, det vet alla som känt mig sedan länge. Jag ville bli en bra veterinär, en flexibel sådan, som kunde erbjuda något speciellt och unikt för sina kunder. Dessutom har jag alltid drömt om att starta en allderles egen veterinärverksamhet, en vacker dag…

Vid den efterlängtade examensdagen, januari 2014, hade jag fattat beslutet – självklart skulle jag satsa på min dröm. Längtan efter stressfria och personliga möten med djuren och djurägarna var det som fick mig att ta steget till eget.

Som veterinär på klinik eller djursjukhus kan dessa möten tyvärr vara svåra att få till. Tidsbokningen gör många gånger att tiden blir knapp, vilket är helt naturligt eftersom effektivitet är ett måste för att ekonomin på mottaggningen ska gå ihop. Tillgång till avancerad utrustning, personal med specialistkompetens, intensivvårdsmöjligheter och annat ställer krav på verksamhetens lönsamhet. För att hålla nere utgifterna för djurägarna tvingas man därför begränsa veterinärens tid med patienterna. Djursjukhusen och klinikerna erbjuder avancerade behandlingar av hög kvalitet och diagnostik som tidigare bara gjordes på humansidan. Detta gör att man idag kan rädda livet på allt fler patienter och bidrar till en ökad välfärd för våra sällskapsdjur. Men priset vi får betala är mindre tid för patientkontakt och en allt mer stressfull vardag för djurhälsopersonalen.

Denna arbetsmiljö lever inte upp till mina förväntningar på mitt yrkesliv. Jag har inom min utbildning valt att fokusera extra bland annat på stressrelaterade problem och beteendestörningar hos våra husdjur, varvid jag insett riskerna med en tidspressad veterinärvård. Jag ser ett behov av en kompletterande veterinärverksamhet, bredvid de större mottagningarna. En verksamhet som kan erbjuda personlig veterinärvård i lugna miljöer. Detta är lite av en hjärtefråga för mig och jag brinner för att finna en lösning – därför startades FlexiVeterinären!

FlexiVeterinären erbjuder ingen dyr utrustning och kan således inte diagnosticera och behandla ovanliga sjukomar. Däremot erbjuder FlexiVeterinären tid, engagemang och inte minst flexibilitet när ditt djur behöver de vanligaste behandlingarna. FlexiVeterinären kan komma hem till Er för vaccinationer, ID-märkningar, pass-utfärdande, intygsskrivning, valpbesiktningar mm. Ni kan även besöka FlexiVeterinären på olika evanemang, tävlingar och annat. Flexibla lösningar helt enkelt!

Denna företagsstart är en dröm som går i uppfyllelse för mig. Genom FlexiVeterinären får jag möjlighet att bli den veterinär som jag alltid velat bli: En flexibel veterinär som hinner lära känna sina patienter och som lyckas anpassa sig till var patients särskilda behov.

 

Lämna ett svar