Product Categories

  • Inga kategorier

Receptförskrivning

FlexiVeterinären följer Jordbruksverkets föreskrifter som reglerar veterinärers förskrivning av recept. Detta innebär att alla djur måste undersökas av veterinär innan ett recept kan skrivas ut.

Om Ni är befintliga kunder till FlexiVeterinären, och legitimerad veterinär Linnéa har undersökt ditt djur det senaste året, så kan vi skriva ut recept utan att ni bokar ett separat besök. Detta eftersom vissa läkemedel är undantagna från ovanstående regel. Detta gäller exempelvis:

  • Antiparasitära medel som ges via munnen eller på huden
  • Läkemedel mot kroniska sjukdomstillstånd som kronisk ledsmärta eller vissa hormonsjukdomar

FlexiVeterinären kan alltså skriva ut recept på ovanstående läkemedel utan att ni behöver boka tid för ett besök. Vi skickar dock alltid ut ett informationsdokument om det läkemedel ni önskar få utskrivet på recept. Ni ska då läsa igenom dokumentet, svara på några frågor och återkomma med svaren till oss innan vi kan lägga in receptet åt er. Detta är för att i största möjliga mån undvika biverkningar eller felaktig behandling av ert djur.

Priset för receptförskrivning är 150 kr. I samband med besök är receptarvodet rabatterat och kostar då endast 100 kr.

Rutinmässigt skickar vi endast elektroniska recept, vilket innebär att receptet läggs in elektroniskt och djurägaren kan sedan hämta läkemedlet på vilket apotek som helst runt om i landet. Arvodet faktureras och fakturan skickas till Er mailadress. Man kan också välja att swisha in avgiften efter anvisning.

För att skriva ut ett recept så behöver vi en del uppgifter om Dig och Ditt djur. Vilka uppgifter som behövs varierar beroende på vad Ni önskar utskrivet, men de uppgifter som vi alltid behöver är:

  • Djurägarens namn, adress, postnummer, telefonnummer, personnummer och mailadress
  • Djurets namn, ras, kön, födelsedatum och aktuell vikt

Skicka ett mail till Linnea@flexivet.se där Ni skriver vilket läkemedel eller vilken sorts läkemedel ni önskar recept på så återkommer vi med mer information. Skriv gärna med de uppgifter som listats ovan på en gång!

OBS! Skicka inte i nedanstående kommentarsfält, utan maila! =)

Lämna ett svar